Az oldalon technikai okok miatt a rendelési lehetőség szünetel, kérjük látogasson vissza később!

Babaápolás természetesen

Háromgyerekes anyukaként van néhány kipróbált és bevált tippem, ötletem, módszerem. Talán nálad is működik.

Ha neked is van hasonló tippet, ötleted, módszered küldd el a naturan@naturan.hu címre, hogy közzétehessük !

BABAHINTŐPOR:  Kávédarálón őrölj porrá egy picike szárított kamillát, szűrd át, majd keverd össze kukoricakeményítővel!

BABAOLAJ: Áztass 6-8 hétre szárított kamillát  vagy körömvirágot egy dl hidegen sajtolt olajban, pl. olivában, aztán szűrd le, és kész is. A kamilla nyugtatja a bőrt, az oliva ápolja! 

GYEREK FOGKRÉM: Egy kis kanál xillit és egy kis kókuszzsírr összekeverve és máris kész a babafogkrém! Tegyünk egy  picit a baba vagy kisgyerek fogkeféjére és még szívesen is fog vele fogatmosni! A boltban jó drágán kapott xilites fogkrémekben még egy kis menta meg stabilizálószerek, ... vannak! Persze zsír nélkül is jó, de a zsír hosszabban tartja a fogon a xilitet. A Xilit pedig védi a fogat a szerkezetének köszönhetően, ezért is ehetik a cukorbetegek. Baktérium, vírusölő tlajdonsága sem elhanyagolható. http://www.naturan.hu/edesitok-k59637  Xilit helyett használhatsz steviát vagy eritritet is, ha épp az van otthon.

POPSIKRÉM:  Nem szükséges használni, ha jól és időben megtisztítod a baba fenekét! Második és harmadik gyerekemnél így csináltam és tapasztalatból írom, semmi negatív hatása nem volt a krém elhagyásának! Ha mégis úgy érzed, nem tudsz lemondani róla, használj  finomítatlan kókuszzsírt és élvezd a gyermek kókuszos illatát:)) CSak bele ne harapj:))