Epson só/keserű só 1 kg - méregtelenítő fürdőhöz

Újdonság!
Egyszerű fürdősó készítése: Keverj össze egy adag levendulavirágot epsonsóval és csöpögtess rá levendulaillóolajat, rakd szép üvegbe és máris kész a nyugtaót, egészséges fürdősó, akár ajándéknak is! Méregtelenító fürdő:…
1 255 Ft
/ db

Egyszerű fürdősó készítése:

Keverj össze egy adag levendulavirágot epsonsóval és csöpögtess rá levendulaillóolajat, rakd szép üvegbe és máris kész a nyugtaót, egészséges fürdősó, akár ajándéknak is!

Méregtelenító fürdő:

A fürdő időtartama legalább 40 perc legyen. A toxinok nagyjából 20 perc alatt távoznak a szervezetből, az ásványi anyagok felszívódásához további 20 percre van szükség. Töltse fel meleg vízzel a kádat, adja a vízhez az Epsom-sót testsúlya szerint.

45-70 kg között: 450 g Epsom-só/ 1 kád víz

70-90 kg között: 600 g Epsom-só/ 1 kád víz

90 kg fölött: 750 g Epsom-só/ 1 kád víz (további 20 kilónként + 150 g Epsom-sóra van szükség)

Az Epsom-sós fürdő mellett ne használjon szappant, mert megzavarja az ásványi anyagok felszívódását és a méregtelenítést is! Jót tesz a bőrnek, ha 100 ml olíva olajat önt a vízhez.

EPSONSÓ:

A keserűsót először a 17. században fedezték fel Angliában, és évszázadok óta használják a fürdőkben, hiszen alkalmazása csökkenti a fájdalmat és csillapítja a gyulladást. Az elmúlt években a keserűsó egyre nagyobb népszerűségnek örvend a spa világában, csúcsminőségű gyógyfürdőkben kezelésekhez, kádfürdőkhöz használják, de fontos alapanyaga a boltban kapható különféle otthoni fürdősóknak is.  
A keserűsó vagy epsom só tulajdonképpen nem más, mint a magnézium-szulfát, mindkét összetevő rendkívül fontos a szervezet egészsége szempontjából.

Mire jó még a keserűsó?

Könnyebb zúzódások

Ideális lehet kisebb felületi zúzódásoknál, ha a hideg vizes borogatáshoz a rongyot olyan vízbe mártjuk, melybe előtte két evőkanál keserű sót kevertünk. Ez hűsítő szerepe mellett lohasztja is az esetleges duzzanatot.

Kisebb égések kezelése

Ideális a kismértékben leégett bőr kezelésére. Gyulladásgátló tulajdonágainak köszönhetően csökkenti az irritációt, a viszkető érzést és a fájdalmat.

A kezelésre több féle módot is javasol a szakirodalom:

Az első rendkívül kézenfekvő: keverjük el egy csésze vízben két evőkanál sót és tegyük egy permetező palackba. Fújjuk be az érintett területet, hagyjuk rajta tíz percig és irány fürödni. Ezt ismételjük mindennap, amíg nem észlelünk enyhülést. Ez a módszer nem mellékesen, alkalmas bogárcsípések viszketésének, irritációjának enyhítésére is.

A másik módszer rendkívül kényelmes, melynek összetevői: egy kád langyos víz, egy csésze só, pár csepp levendulaolaj és 20 perc szabadidő.

Javítja az emésztést

A keserűsó mivel elősegíti az emésztést, segít a székrekedésnél, vízvisszatartásnál. Használata belsőleg, szájon át történik: egy csésze vízben elkeverve 1-2 kávéskanálnyi keserű sót viszünk be.

Ezzel kapcsolatban azért nem árt néhány dolgot leszögezni:

  • CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ORVOSI KONZULTÁCIÓ UTÁN, ORVOSI JAVASLATRA
  • max. 1 hétig alkalmazzuk
  • miután erőteljes tisztulást idéz elő, ne munkába menet kísérletezzünk vele

Hullámossá teszi a hajat

Keverjünk össze egy teáskanál sót + néhány csepp olíva- vagy jojobaolajat + 1/4 csésze vizet és ezt az oldatot spricceljük a negnosott hajra. Az eredmény: lágyan hullámzó, selymes frizura (különösen, ha a hajunk általában rendkívül egyenes).

Segít elűzni a lábszagot

Lábfürdő, amelybe keserű sót kevertünk, nyugtatja és pihenteti a lábat, puhítja a bőrt, elűzi a rossz szagot. Egyébként ennek a bőrpuhító hatásnak köszönhetően ideális bőrradírnak is.

Szálkák, szilánkok eltávolítása a bőrből

Ha a valamilyen úton-módon szálka (netán fémszilánk) ment a bőrünk alá, annak eltávolítására jó módszer, ha az érintett felületet keserű sóval kevert vízben áztatjuk. Ez egyébként a mellett, hogy bőrnyugtató hatású, segít a gyulladás leküzdésében, növeli az ozmotikus nyomást, ezáltal segít kilökni az idegen anyagot a szervezetből.

Kártevők elleni védekezés

A vízben felhígított sós permetlevet a gyepen szétszórva természetes, nem mérgező rovar- és csigariasztót kapunk. 5 liter vízben oldjunk fel 1-2 evőkanálnyi keserűsót és 2 hetente öntözzük vele az adott területet.

Sok helyen a talajban kevés a magnézium, ezért a nem őshonos növényeknek (pl. paradicsom) a trágyával együtt nem árt némi kis keserűsót biztosítani. A virágzás nagy igénybevétel a növénynek, ügyeljünk erre. Egy-egy  növényre kéthetente bátran tehetünk egy teáskanálnyi keserűsőt. A rózsa, a paradicsom, az azálea, rododendron különösen meghálálja. A virázó szobanövények zömére ugyanez érvényes. Fontos leszögezni, hogy amiről beszélünk az természetes trágya, a műtrágyánál nem árt minden esetben külön tájékozódni.

Odaégett edények megtisztítása

E területen is nagy segítség lehet. Néhány kanál keserűsó és a meleg szappanos víz jelentősen 

Szállítás

INGYENES SZÁLLÍTÁS GLS-el


13 000 Ft értékű vásárlás esetén!

Szállítási díj: Ingyenes

1. szállítás futárral előreutalással


0 - 6 000 Ft értékű vásárlás esetén a szállítási költség 770 Ft. NATURAN EV számlaszámára: 10102952-33351851-00000007 Számlavezető pénzintézet neve: Budapest Bank Zrt.

Szállítási díj: 770 Ft

1. szállítás futárral, UTÁNVÉTES fizetés


0- 6 000 Ft értékű vásárlás esetén, UTÁNVÉTES fizetés mellett a szállítási költség 990 Ft.

Szállítási díj: 990 Ft

2. szállítás futárral előreutalással


6 001 - 12 999 Ft értékű vásárlás esetén a szállítási költség 570 Ft. NATURAN EV számlaszámára: 10102952-33351851-00000007 Számlavezető pénzintézet neve: Budapest Bank Zrt.

Szállítási díj: 570 Ft

2. szállítás futárral, UTÁNVÉTES fizetés


6 001- 12 999 Ft értékű vásárlás esetén, UTÁNVÉTES fizetés mellett a szállítási költség 790 Ft.

Szállítási díj: 790 Ft

INGYENES ÁTVÉTEL - MEL-DRESSZ


MEL-DRESSZ üzletben előreutalás esetén! Cím: 2462 Martonvásár, Budai út 2. (nagy - lámpás kereszteződés) Nyitva tartás: H-P: 08:30-16:30; Sz: 08:30 - 12:00 NATURAN EV számlaszámára: 10102952-33351851-00000007 Számlavezető pénzintézet neve: Budapest Bank Zrt.

Szállítási díj: Ingyenes

INGYENES ÁTVÉTEL - TELEPHELY


Személyes átvétel a telephelyen: Martonvásár, Zrínyi M.u.16. Személyes átvételre 3000 Ft feletti értékű, előre megrendelt csomag esetén van mód! Időpont egyeztetést: Telefonszám: 06-20/6611754 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szállítási díj: Ingyenes

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek