Babaápolás természetesen

Háromgyerekes anyukaként van néhány kipróbált és bevált tippem, ötletem, módszerem. Talán nálad is működik.

Ha neked is van hasonló tippet, ötleted, módszered küldd el a naturan@naturan.hu címre, hogy közzétehessük !

BABAHINTŐPOR:  Kávédarálón őrölj porrá egy picike szárított kamillát, szűrd át, majd keverd össze kukoricakeményítővel!

BABAOLAJ: Áztass 6-8 hétre szárított kamillát  vagy körömvirágot egy dl hidegen sajtolt olajban, pl. olivában, aztán szűrd le, és kész is. A kamilla nyugtatja a bőrt, az oliva ápolja! 

GYEREK FOGKRÉM: Egy kis kanál xillit és egy kis kókuszzsírr összekeverve és máris kész a babafogkrém! Tegyünk egy  picit a baba vagy kisgyerek fogkeféjére és még szívesen is fog vele fogatmosni! A boltban jó drágán kapott xilites fogkrémekben még egy kis menta meg stabilizálószerek, ... vannak! Persze zsír nélkül is jó, de a zsír hosszabban tartja a fogon a xilitet. A Xilit pedig védi a fogat a szerkezetének köszönhetően, ezért is ehetik a cukorbetegek. Baktérium, vírusölő tlajdonsága sem elhanyagolható. http://www.naturan.hu/edesitok-k59637  Xilit helyett használhatsz steviát vagy eritritet is, ha épp az van otthon.

POPSIKRÉM:  Nem szükséges használni, ha jól és időben megtisztítod a baba fenekét! Második és harmadik gyerekemnél így csináltam és tapasztalatból írom, semmi negatív hatása nem volt a krém elhagyásának! Ha mégis úgy érzed, nem tudsz lemondani róla, használj  finomítatlan kókuszzsírt és élvezd a gyermek kókuszos illatát:)) CSak bele ne harapj:))