Háztartási praktikák

KÁVÉZACC a háztartásban

Lefolyótisztító; súrolószer; szagtalanító (hűtőbe vagy épp szőnyegre téve); szobanövény tápszer és még 15 ok, hogy NE DOBD KI:  http://naturan.blog.hu/2014/10/12/kavezacc_15_erv_hogy_miert_nem_erdemes_kidobni

CITROMHÉJ a fürdőszobában

Közismert, hogy a citrom héját belereszelhetjük a süteménybe, de ha épp nem sütünk? Akkor se dobjuk ki, kiváló vízkőöldő, ha átdörgöljük vele a csapokat, vagy ha épp mosni készülsz a kifacsart citromhéjat tedd a mosógépbe, a mosandó ruhák közé! A héjban lévő illóolaj finom citrus illatot kölcsönöz a ruháknak és még fertőtlenít is. ( Olyan citromhéjat használj, amit nem vegykezeltek! A vásárlásnál ki van írva) 

GESZTENYE, MINT MOSÓPOR?

Bizony, nem csak a mosódióval lehet mosni, hanem a mi hazai gesztenyénk is hasonlóan működik. Felfőzve egy kis illóolajjal illatosítva kiváló mosógél készíthető. Sőt teszteltük is, összehasonlítottuk az egyik legdrágább mosógél hatékonyságával: http://naturan.blog.hu/2014/11/22/a_nagy_mosogel_teszt_vadgesztenye_kontra_draga_mosogel 

ILLÓOLAJ, a nélkülözhetetlen

  • ÖBLÍTŐ: Tegyél egy fél literes üvegbe 1dl citromot vagy ecetet és 30-35 csepp illóolajat ( a teafa és a levendula fertőtlenít is) Az ecet segít a ruhák színének megőrzésében, a mosógép vízkőtelenítésében.

  • WC fertőtlenítő, illatosító:A citrom illóolaj fertőtlenít, töröld át vele a WC ülőkét vagy tegyél 1 dl alkoholhoz 1 dl vizet pát csepp citrom illóolajat és kész a légfertőtlenítőd! Kedvenc illóolajodból csöppenthetsz pár cseppet a WC papírguriga belső részébe, és élvezd a hosszantartó illatot..
  • Cseppents pár cseppet egy vattára és szippantsd fel a porszívóval! Kész is a porszívó illatosító! A Teafa 4-szer erősebb fertőtlenítő, mint bármlye szintetikus társa, régebben használták is a kórházakban, ezt kihasználva cseppents pár cseppet időnként a mosogatószivacsra is vagy  a mosógépbe, főleg, ha beteg ruháit mosod. 
  • http://www.naturan.hu/100-os-tisztasagu-illoolajok-10-ml-t329128